Ce sa urmariti la un dezumidificator

Capacitatea dezumidificatorului

Cele mai des intalnite capacitati de dezumidificare sunt 5, 10 si 15 litri/zi si  – se refera la cantitatea de apa pe care unitatea o poate indeparta din aer in 24 de ore.

Unitatile de capacitate mica sunt potrivite pentru spatii cu umezeala moderata.

Colectarea apei

In zonele foarte umede, dezumidificatoarele cu rezervoare vor trebui sa fie golite frecvent – daca nu sunt golite, unitatea se va opri.

Acest lucru este deosebit de incomod daca nu sunteti acasa sa goliti rezervorul.

Cautati o caracteristica de scurgere directa pentru a evita aceasta problema, dar retineti ca veti avea nevoie de o scurgere in podea sau de o unitate cu un furtun care sa se scurga intr-o chiuveta sau cada din apropiere.

rezervor dezumidificator

Caracteristici dezumidificator

Asigurati-va ca dezumidificatorul are panoul de control simplu.

Alegeti o unitate cu higrometru incorporat, astfel incat sa puteti seta si mentine nivelul de umiditate corect.

De asemenea, este utila o functie de decongelare, deoarece va inchide unitatea daca este prea rece.

Daca zgomotul este o preocupare, alegeti un dezumidificator cu ventilatoare cu doua viteze, deoarece aceste modele functioneaza linistit la niveluri scazute de umiditate.

Mentenanta dezumidificatorului

Dezumidificatoarele nu necesita o intretinere la fel de mare ca si umidificatoarele, dar este totusi vital sa efectuati urmatoarele sarcini de intretinere:

Goliti frecvent rezervorul de colectare si curatati-l cu sapun si apa calda sau dezinfectant. Mucegaiul si ciupercile se pot acumula rapid in cazul in care apa este stocata, si orice impuritati din interiorul aparatului pot fi dispersate in aer.

Curatati grilajele de admisie si evacuare cel putin o data pe an cu un aspirator si o perie pentru a imbunatati longevitatea dezumidificatorului.

Asezati dezumidificatorul la cel putin 10 centimetri de perete, astfel incat evacuarea sa nu fie blocata si pastrati-l intr-o camera cu cel putin 16 grade Celsius pentru a preveni deteriorarea motorului.

Unele dezumidificatoare sunt proiectate pentru temperaturi mai scazute, dar nu toate.

Verificati periodic umiditatea si reglati-o, daca este necesar, pentru a mentine nivelul de umiditate intre 40 si 50%.

nivelul optim de umiditate

Pentru a proteja compresorul, asigurati-va ca, de fiecare data cand opriti dispozitivul, il lasati cel putin 10 minute inainte de a il reporni.

RECOMANDARI
Top 10
Added to wishlistRemoved from wishlist 1
Dezumidificator si purificator cu consum redus Meaco UK20L
 • Volum dezumidificare 20 l / zi,
 • Debit aer circulat 160 mc/h,
 • Recomandat pentru suprafete de pana la 55 mp.
Top 10
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator Trotec TTK29E 10l/zi
Dezumidificator Trotec TTK29E capacitatea dezumidificare 10l/zi, debit 110mc/h. Pentru spatii de pana la 15mp, Higrostat reglabil. Caracteristici speciale:
 • Dezumidificare automată, cu comandă cu higrostat
 • Construcţie uşor de întreţinut
 • Operare extrem de simplă
 • Direcţie de evacuare ajustabilă
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator Meaco 12L-AH 12l/zi Debit 120mc/h Pentru spatii de pana la 30mp Higrostat reglabil Timer Display
Capacitate max dezumidificare de 12lzi si debit aer de 120mch Potrivit pentru spatii de pana la 30mpHigrostatul reglabil individual controleaza permanent umiditatea relativa in incapere si cand nu sunteti acasaCand conectati dezumidificatorul acesta va emite un semnal sonor si doua linii vor aparea pe ecranVentilatorul va mai functiona un timp de zece secunde inainte ca aparatul sa se stinga completDezumidificatorul functioneaza in conformitate cu principiul de condensare cu…
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator cu tehnologie Peltier Trotec TTP1E 0 22l / 24h Pentru incaperi de 5 mp Lampa de control Consum redus
Cu dezumidificatorul Peltier TTP 1 E de dimensiuni compacte se poate obtine in incaperi mici rezultate deosebite Acest dezumidificator este de marimea a 23 dintro cutie de pantofi si este dotat cu o tehnica termoelectrica inovativa cu care se mentine atmosfera uscata si elibereaza aerul de umezeala si mirosCu o capacitate de ca 220 ml se pot mentine uscate incaperi de pana la 5 m2 Datorita dimensiunilor sale compacte si a designului elegant dezumidificatorul TTP 1 se lasa cu…
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator si purificator cu consum redus de energie Meaco UK12L 12 l / zi 100 mc/ h Pentru 30mp Higrostat Timer
Dezumidificator cu consum redus de energie potrivit pentru spatii de pana la 30mpCu ajutorul filtrului HEPA Optional acest dezumidificator poate deveni si un purificator de aer excelent pentru cei cu alergii la spori de mucegai polen praf acarieni par de animale si alte 9997 particule mai mari de 03µmmicroniFiltru de aer lavabil inclusSuflare reglabila fara trepte circulatia aerului poate fi adaptata optimal fiecarui tip de incapereDisplay electronic cu indicator al umiditatii…
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator si purificator cu consum redus de energie Meaco UK25L 26 4l/zi 280mc/h Pentru 65mp Blocare copii Higrostat
Dezumidificator cu consum redus de energie potrivit pentru spatii de pana la 65mp cu o capacitate max dezumidificare de 264lzi si debit aer de 280mch Acest dezumidificator este proiectat pentru a reduce umiditatea din aer intro cladire sau o parte a unei cladiri Scopul este de a ajuta la uscarea rufelor pentru a preveni formarea condensului mucegaiului si reducerea sau eliminarea altor probleme asociate cu o umiditate relativa ridicataUnul dintre marile avantaje ale acestui dezumidificator…
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator Trotec TTK100S 30l/zi Debit 200mc/h Pentru spatii de pana la 90mp Higrostat reglabil
Capacitate max dezumidificare de 30lzi si debit aer de 200mch  Potrivit pentru spatii de pana la 90mpDezghetare automata cu gaz cald care garanteaza o capacitate de dezumidificare marita si in incaperi neincalziteHigrostat reglabil pentru controlul permanent al umiditatii relative a aerului Daca valoarea va fi depasita aparatul porneste automat Imediat ce va fi atinsa valoarea de umiditate dorita aparatul se deconecteaza de la sine integralAtentionare luminoasa pentru a indica…
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator Trotec TTK105S 30l/zi Debit 240mc/h Pentru spatii de pana la 90mp Higrostat reglabil Display digital Timer
Capacitate max dezumidificare de 30lzi si debit aer de 240mch  Potrivit pentru spatii de pana la 90mpAtentionare luminoasa pentru a indica un rezervor de apa plinProtectie la preaplin pentru deconectare automata la atingerea volumului maxim de colectare in rezervorSistem dublu de evacuare a apei condensate cu posibilitatea de a racorda un furtun de scurgere pentru uscarea permanenta a spatiilor nesupravegheateCompresor rotativDezghetare automata electronicProtectia automata la…
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator Trotec TTK24E 10l/zi Debit 100mc/h Pentru spatii de pana la 15mp
Dezumidificatorul  este potrivit deoarece spatiul unde poate fi amplasat trebuie sa fie de aproximativ 15 m2 Pentru un dezumidificator de aer nu doar suprafata in m2 este importanta ci si volumul de aer De aceea va recomand acest aparat care este potrivit pentru incaperi cu un volum de pana la 37 m³ La fel de importanta este si temperatura pe care o aveti in incinta locuita Trotec TTK 24 E are un debit maxim de aer de 100 m3h Cu acest dezumidificator puteti locui intro incapere…

Ce sa cautati la un dezumidificator

Cantitatea zilnica de umplere si dimensiunea rezervorului de colectare

Daca doriti un dezumidificator pentru intrega casa sau pentru subsol, aveti nevoie de o unitate de mare capacitate care sa elimine apa prin furtun direct la scurgerea casei.

Dimensiunea camerei

Dimensiunea camerei determina, de asemenea, dezumidificatorul de care aveti nevoie. Pentru o baie sau dormitor, alegeti un dezumidificator portabil care poate fi pozitionat intr-o zona in care nu este un pericol pentru siguranta. Ca si in cazul tuturor echipamentelor electrice din bai, tineti aparatul departe de sursele de apa curenta.

dezumidificator subsol

Niveluri de zgomot

Zgomotul, masurat in decibeli, conteaza daca intentionezi sa folosesti dezumidificatorul non-stop.

Pentru a se intelege, un nivel de 50 de decibeli este la fel de zgomotos ca un frigider in timp ce 70 de decibeli sunt egali cu sunetul unui aspirator.

Siguranta in primul rand

In ultimii cinci ani, au existat mai multe retrageri de dezumidificare din cauza unei eventuale supraincalziri, a fumului sau a unui incendiu.

Desi exista riscuri in a detine si utiliza un dezumidificator, mai multe caracteristici de proiectare si practici inteligente pot reduce pericolele.

Cea mai importanta caracteristica de siguranta este oprirea automata, care opreste unitatea atunci cand rezervorul de colectare este plin, astfel incat aparatul nu continua sa functioneze si sa supraincalzeasca.

Dezghetarea automata este o alta caracteristica buna de siguranta. Atunci cand bobinele de vaporizator din interiorul unui dezumidificator devin prea reci, pot ingheta si mentine aparatul in stare de functionare corecta, ceea ce poate face ca acesta sa se supraincalzeasca.

Dezghetarea automata opreste compresorul, astfel incat ventilatorul dezumidificatorului trage aer cald pentru a incalzi suprafata de racire.

Dupa ce ajung la o temperatura sigura, compresorul se intoarce pentru a relua colectarea umiditatii.

>
Top 10 produse
Logo
Login/Register access is temporary disabled