Ghid pentru cumpararea unui dezumidificator

Umezela in casa! Aceasta este o problema uriasa intr-un climat rece si umed, si deoarece aerul cald poate menține mai multa umiditate, utilizarea incalzirii centrale mărește șansa de acumulare a umezelii.

Cu umezeala apare adesea si mucegaiul. Acest lucru nu este numai extrem de inestetic, dar si potential periculos pentru lucrurile dvs. – si pentru sanatatea dvs.!

Cauza acestei probleme este, de obicei, prea multa umiditate in aer si ventilatie slaba, ceea ce duce la o condens mare.

Umiditatea ridicata are ca rezultat:

 • Mucegai negru
 • Probleme de sanatate agravate (de exemplu, astm)
 • Vatamarea locuintei si a posesiunilor
 • Spalarea lenta

Necesitatile din viata de zi cu zi, inclusiv incalzirea, gatitul, dusul, calcarea si uscarea hainelor adauga umiditate! Dar nu va puteti opri sa nu faceti aceste lucruri.

Ce e de facut?

In primul rand, asigurati-va ca nu exista scurgeri in interiorul casei dvs. Daca exista o scurgere, aceasta este probabil cauza principala a umezelii dvs. si aveti nevoie de un profesionist pentru remedierea acesteia. Un dezumidificator nu va ajuta.

Detectati o scurgere: detectoarele de umezeala sunt dispozitive electronice care va spun daca exista umiditate in interiorul peretilor.

De asemenea, puteti palpa cu mana pentru a vedea daca peretele este umed.

Daca credeti ca scurgerea provine de la reteaua dvs. de apa, contactati furnizorul dvs. de apa.

RECOMANDARI
Top 10
Added to wishlistRemoved from wishlist 1
Dezumidificator si purificator cu consum redus Meaco UK20L
 • Volum dezumidificare 20 l / zi,
 • Debit aer circulat 160 mc/h,
 • Recomandat pentru suprafete de pana la 55 mp.
Top 10
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator Trotec TTK29E 10l/zi
Dezumidificator Trotec TTK29E capacitatea dezumidificare 10l/zi, debit 110mc/h. Pentru spatii de pana la 15mp, Higrostat reglabil. Caracteristici speciale:
 • Dezumidificare automată, cu comandă cu higrostat
 • Construcţie uşor de întreţinut
 • Operare extrem de simplă
 • Direcţie de evacuare ajustabilă
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator Meaco 12L-AH 12l/zi Debit 120mc/h Pentru spatii de pana la 30mp Higrostat reglabil Timer Display
Capacitate max dezumidificare de 12lzi si debit aer de 120mch Potrivit pentru spatii de pana la 30mpHigrostatul reglabil individual controleaza permanent umiditatea relativa in incapere si cand nu sunteti acasaCand conectati dezumidificatorul acesta va emite un semnal sonor si doua linii vor aparea pe ecranVentilatorul va mai functiona un timp de zece secunde inainte ca aparatul sa se stinga completDezumidificatorul functioneaza in conformitate cu principiul de condensare cu…
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator cu tehnologie Peltier Trotec TTP1E 0 22l / 24h Pentru incaperi de 5 mp Lampa de control Consum redus
Cu dezumidificatorul Peltier TTP 1 E de dimensiuni compacte se poate obtine in incaperi mici rezultate deosebite Acest dezumidificator este de marimea a 23 dintro cutie de pantofi si este dotat cu o tehnica termoelectrica inovativa cu care se mentine atmosfera uscata si elibereaza aerul de umezeala si mirosCu o capacitate de ca 220 ml se pot mentine uscate incaperi de pana la 5 m2 Datorita dimensiunilor sale compacte si a designului elegant dezumidificatorul TTP 1 se lasa cu…
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator si purificator cu consum redus de energie Meaco UK12L 12 l / zi 100 mc/ h Pentru 30mp Higrostat Timer
Dezumidificator cu consum redus de energie potrivit pentru spatii de pana la 30mpCu ajutorul filtrului HEPA Optional acest dezumidificator poate deveni si un purificator de aer excelent pentru cei cu alergii la spori de mucegai polen praf acarieni par de animale si alte 9997 particule mai mari de 03µmmicroniFiltru de aer lavabil inclusSuflare reglabila fara trepte circulatia aerului poate fi adaptata optimal fiecarui tip de incapereDisplay electronic cu indicator al umiditatii…
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator si purificator cu consum redus de energie Meaco UK25L 26 4l/zi 280mc/h Pentru 65mp Blocare copii Higrostat
Dezumidificator cu consum redus de energie potrivit pentru spatii de pana la 65mp cu o capacitate max dezumidificare de 264lzi si debit aer de 280mch Acest dezumidificator este proiectat pentru a reduce umiditatea din aer intro cladire sau o parte a unei cladiri Scopul este de a ajuta la uscarea rufelor pentru a preveni formarea condensului mucegaiului si reducerea sau eliminarea altor probleme asociate cu o umiditate relativa ridicataUnul dintre marile avantaje ale acestui dezumidificator…
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator Trotec TTK100S 30l/zi Debit 200mc/h Pentru spatii de pana la 90mp Higrostat reglabil
Capacitate max dezumidificare de 30lzi si debit aer de 200mch  Potrivit pentru spatii de pana la 90mpDezghetare automata cu gaz cald care garanteaza o capacitate de dezumidificare marita si in incaperi neincalziteHigrostat reglabil pentru controlul permanent al umiditatii relative a aerului Daca valoarea va fi depasita aparatul porneste automat Imediat ce va fi atinsa valoarea de umiditate dorita aparatul se deconecteaza de la sine integralAtentionare luminoasa pentru a indica…
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator Trotec TTK105S 30l/zi Debit 240mc/h Pentru spatii de pana la 90mp Higrostat reglabil Display digital Timer
Capacitate max dezumidificare de 30lzi si debit aer de 240mch  Potrivit pentru spatii de pana la 90mpAtentionare luminoasa pentru a indica un rezervor de apa plinProtectie la preaplin pentru deconectare automata la atingerea volumului maxim de colectare in rezervorSistem dublu de evacuare a apei condensate cu posibilitatea de a racorda un furtun de scurgere pentru uscarea permanenta a spatiilor nesupravegheateCompresor rotativDezghetare automata electronicProtectia automata la…
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator Trotec TTK24E 10l/zi Debit 100mc/h Pentru spatii de pana la 15mp
Dezumidificatorul  este potrivit deoarece spatiul unde poate fi amplasat trebuie sa fie de aproximativ 15 m2 Pentru un dezumidificator de aer nu doar suprafata in m2 este importanta ci si volumul de aer De aceea va recomand acest aparat care este potrivit pentru incaperi cu un volum de pana la 37 m³ La fel de importanta este si temperatura pe care o aveti in incinta locuita Trotec TTK 24 E are un debit maxim de aer de 100 m3h Cu acest dezumidificator puteti locui intro incapere…

Aveti nevoie de un dezumidificator?

Poate ca suferiti de unele alergii si stranut sau tuse puternica. Poate ca ati observat unele semne de umiditate ridicata, cum ar fi:

 • Condensarea pe ferestre.
 •  Pete de mucegai pe pereti.
 • Un miros de mucegai in jurul casei dvs. sau in anumite incaperi.
 • Filigranele din subsol.
 • Lemn potrivit (grinzi sau podele)
 • Desprinderea tapetului
 •  Daca observati oricare dintre aceste semne, este posibil sa aveti o problema cu prea multa umiditate.

Subsolurile, baile, bucatariile si mansardele sunt locuri importante pentru umiditate ridicata.

OBSERVATIE: Petele de ciuperci sunt diferite de mucegai. Ciupercile pot fi usor de curatat cu materiale de curatare standard si cu o perie de spalat. Forma neagra este mai insidioasa si poate fi mai dificila si mai costisitoare de indepartat.

Acestea pot fi semne ca aveti nevoie de un dezumidificator, dar nu neaparat. Primul pas este sa testati umiditatea la domiciliu folosind un higrometru, luand nota semnele vizuale.

Higrometru: Este un dispozitiv digital care masoara umiditatea in aer intr-o incapere.

Nivelul ideal de umiditate este intre 30-50% in timpul verii, sau 30-40% in timpul iernii.

diagrama de confort

Daca higrometrul dvs. prezinta umiditate mai mare de 50%, incercati mai intai sa eliminati cauza principala a umiditatii. Metoda de prevenire depinde de gravitatea problemei, de perioada anului si de localizarea umezelii.

Daca problema este in baie, solutia ar putea fi la fel de simpla ca deschiderea ferestrei atunci cand faceti un dus. Daca incaperea este un subsol umed, incalzirea spatiului ar putea fi suficienta pentru a usca aerul.

Sfaturi pentru reducerea umiditatii:

 • Deschideti ferestrele (sau porniti ventilatoarele extractoare) atunci cand gatiti sau faceti dus pentru a imbunatati fluxul de aer
 • Folositi capace pe tigai atunci cand fierbeti alimente pentru a reduce aburul
 • Uscati hainele afara sau deschideti ferestrele cand le uscati
 • Indepartati plantele din casa deoarece elibereaza vaporii de apa
 • Incalziti camera cu un radiator
 • Asigurati-va ca masina dvs. de spalat (sau uscatorul) nu prezinta scurgeri si si se ventileaza corect
 • Deschideti fereastra dormitorului dimineata pentru a elibera umiditatea provocata de respiratia din timpul noptii
 • Uscati-va hainele in timp ce colectati umiditatea
 • Asigurati-va ca locuinta dvs. este etansata, astupati crapaturile cu calafatui sau etansant
 • Utilizati carbune sau sare pentru a absorbi umezeala

Este posibil ca unele dintre aceste solutii sa nu fie posibile pentru dvs. sau problema este prea severa. Dar nu este genul de problema pe care o puteti ignora.

Mucegaiul negru incepe sa se dezvolte la 50% umiditate. Prevenirea este cu siguranta mai buna decat tratamentul cand vine vorba de mucegaiul negru. Cumpararea unui dezumidificator este o modalitate buna de a preveni conditiile care duc la dezvoltarea acestuia.

bacteriile si umiditatea

Recomandari

Top 10
Added to wishlistRemoved from wishlist 1
Dezumidificator si purificator cu consum redus Meaco UK20L
 • Volum dezumidificare 20 l / zi,
 • Debit aer circulat 160 mc/h,
 • Recomandat pentru suprafete de pana la 55 mp.
Top 10
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator Trotec TTK29E 10l/zi
Dezumidificator Trotec TTK29E capacitatea dezumidificare 10l/zi, debit 110mc/h. Pentru spatii de pana la 15mp, Higrostat reglabil. Caracteristici speciale:
 • Dezumidificare automată, cu comandă cu higrostat
 • Construcţie uşor de întreţinut
 • Operare extrem de simplă
 • Direcţie de evacuare ajustabilă
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator Meaco 12L-AH 12l/zi Debit 120mc/h Pentru spatii de pana la 30mp Higrostat reglabil Timer Display
Capacitate max dezumidificare de 12lzi si debit aer de 120mch Potrivit pentru spatii de pana la 30mpHigrostatul reglabil individual controleaza permanent umiditatea relativa in incapere si cand nu sunteti acasaCand conectati dezumidificatorul acesta va emite un semnal sonor si doua linii vor aparea pe ecranVentilatorul va mai functiona un timp de zece secunde inainte ca aparatul sa se stinga completDezumidificatorul functioneaza in conformitate cu principiul de condensare cu…
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator cu tehnologie Peltier Trotec TTP1E 0 22l / 24h Pentru incaperi de 5 mp Lampa de control Consum redus
Cu dezumidificatorul Peltier TTP 1 E de dimensiuni compacte se poate obtine in incaperi mici rezultate deosebite Acest dezumidificator este de marimea a 23 dintro cutie de pantofi si este dotat cu o tehnica termoelectrica inovativa cu care se mentine atmosfera uscata si elibereaza aerul de umezeala si mirosCu o capacitate de ca 220 ml se pot mentine uscate incaperi de pana la 5 m2 Datorita dimensiunilor sale compacte si a designului elegant dezumidificatorul TTP 1 se lasa cu…
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator si purificator cu consum redus de energie Meaco UK12L 12 l / zi 100 mc/ h Pentru 30mp Higrostat Timer
Dezumidificator cu consum redus de energie potrivit pentru spatii de pana la 30mpCu ajutorul filtrului HEPA Optional acest dezumidificator poate deveni si un purificator de aer excelent pentru cei cu alergii la spori de mucegai polen praf acarieni par de animale si alte 9997 particule mai mari de 03µmmicroniFiltru de aer lavabil inclusSuflare reglabila fara trepte circulatia aerului poate fi adaptata optimal fiecarui tip de incapereDisplay electronic cu indicator al umiditatii…
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator si purificator cu consum redus de energie Meaco UK25L 26 4l/zi 280mc/h Pentru 65mp Blocare copii Higrostat
Dezumidificator cu consum redus de energie potrivit pentru spatii de pana la 65mp cu o capacitate max dezumidificare de 264lzi si debit aer de 280mch Acest dezumidificator este proiectat pentru a reduce umiditatea din aer intro cladire sau o parte a unei cladiri Scopul este de a ajuta la uscarea rufelor pentru a preveni formarea condensului mucegaiului si reducerea sau eliminarea altor probleme asociate cu o umiditate relativa ridicataUnul dintre marile avantaje ale acestui dezumidificator…

Cum functioneaza un dezumidificator?

Exista trei tipuri principale de dezumidificatoare. Tipul pe care il alegeti depinde de scopul dvs. pentru dezumidificator.

Cum functioneaza dezumidificatoarele Peltier (termoelectrice)?

Dezumidificatoarele Peltier functioneaza tragand aer umed pe partea frontala a unei disipator termic. Cand aerul trece peste suprafata rece, se condenseaza.

Apa eliberata din aerul condensat se scurge apoi in rezervorul de apa si aerul uscat este eliberat inapoi in incapere.

Cum functioneaza compresorul sau dezumidifcatorul cu agent de refrigerare?

Dezumidifcatorul cu agent de refrigerare (cunoscut si ca dezumidificator compresor) functioneaza in mod similar cu frigiderul dvs. Foloseste un ventilator pentru a atrage aerul si a-l trece peste bobine extrem de reci. Apa se condenseaza pe bobine si se scurge in rezervorul de apa.

In cele din urma, aerul este reincalzit si pompat inapoi in incapere ca un aer mai cald si mai uscat. Aceasta reduce umiditatea relativa in atmosfera.

Ele difera de dezumidificatoarele peltier de mai sus, deoarece folosesc un compresor incorporat pentru a raci bobinele, spre deosebire de curentul electric de la reteaua de alimentare.

Compresorul permite ca bobinele cu o dimensiune mult mai mare sa fie racite, iar aceasta suprafata mai mare inseamna ca mult mai multa apa poate fi condensata si colectata.

Cum functioneaza Dezumidificatoarele cu agent de deshidratare?

Dezumidificatoarele cu agent de deshidratare functioneaza utilizand o substanta chimica „de deshidratare” pentru a „absorbi” umezeala din aer. Un ventilator trage aerul umed in dezumidificatorul unde este trecut peste agentul de deshidratare. Amortizorul de umiditate al desicantului este tinut pe o roata incetinita.

O parte a rotii care nu este folosita este apoi incalzita, astfel incat umiditatea sa picure in rezervorul de apa.

Apoi reincalzeste aerul si pompeaza aerul uscat inapoi in camera. Aceasta reduce umiditatea relativa in atmosfera.
Asta e!
Apoi, cititi mai jos pentru a decide ce dimensiune a dezumidificatorului trebuie sa cumparati.

De ce dimensiune a dezumidificatorului am nevoie?

Nu vorbim despre marimea fizica aici, ci de cantitatea de umiditate pe care un dezumidificator o poate elimina din aer in 24 de ore. Dezumidificatoarele casnice vin in diferite dimensiuni – de la 250 ml pana la aproximativ 20 de litri.

Daca ti se pare mult, ai fi surprins de cata apa contine aerul.

Cea mai mica capacitate de dezumidificare ar fi in jur de 0,25 – 1,5 litri. Acestea sunt utile pentru o camera mica, barca sau dulap de haine.

Alegerea capacitatii de care aveti nevoie depinde de:

• Dimensiunea spatiului pe care trebuie sa il gestionati
• Umiditatea relativa a zonei
• Temperatura mediului

umiditate optima in functie de sezon

Un lucru de notat este ca modelele de dezumidificatoare sunt testate in conditii ideale de
uscare si nu intr-un mediu de viata real. Aceasta inseamna ca viteza reala la care extrag apa este probabil mai lenta decat cea anuntata.

De asemenea, viteza depinde de temperatura si umiditatea aerului din mediul inconjurator, deci folositi-o doar ca un ghid.

Cresteti marimea daca:

• Aveti o locuinta deosebit de mare.
• Doriti ca dezumidificatorul sa usuce o incapere mare (alegeti unul de 10-20 litri)
• Conditiile sunt mai umede (pete pe perete, condens, podele umede)

Dimensiunea rezervorului de apa

O alta caracteristica a dezumidificatorului de luat in considerare este dimensiunea rezervorului de apa. Acest lucru determina cat de repede se umple si cat de regulat trebuie sa il goliti.
Rezervorul de apa al dezumidificatorului colecteaza umezeala pe care o extrage din aer. Rezervorul este de obicei mai mic decat capacitatea sa zilnica.

Daca cumparati dezumidificatorul de marimea potrivita, nu va trebui sa goliti rezervorul atat de des. In general, cu cat este mai mare rezervorul, cu atat mai bine – mai ales daca nu veti mai avea mult pana sa il goliti.

Compresorul si dezumidificatoarele cu agent de deshidratare au, de asemenea, tendinta de a avea furtunuri de drenaj continue. Acest lucru le permite sa lucreze in mod constant fara a va ingrijora de faptul ca rezervorul se umple.

Tipuri de dezumidificatoare

Un factor care afecteaza dimensiunea ideala a dezumidificatorului dvs. este diferenta dintre cele doua tipuri principale de dezumidificatoare – compresor / cu agent de refrigerare si cu agent de deshidratare. Explicam situatiile in care sunt potrivite si comparati avantajele si dezavantajele fiecaruia.

Dezumidificator cu Compresor (cu agent de refrigerare)

Dezumidificatoarele compresoare (cunoscute si sub denumirea de refrigerare) sunt de obicei concepute pentru a indeparta intre 10L si 25L de umiditate pe zi. Acestea sunt ideale pentru dezumidificarea zonelor locuintei dvs. care sunt aproximativ la temperatura camerei si nu prea reci. Pentru ca un refrigerant sa functioneze eficient, temperatura in camera trebuie sa fie superioara temperaturii bobinelor din dezumidificator. Asta inseamna ca nu vor lucra mai bine intr-un subsol rece, garaj, sera sau caravana.

dezumidificator cu compresor

Avantaje

• Cel mai obisnuit tip de dezumidificator si disponibil pe scara larga pentru cumparare
• Strange cantitati mari de umiditate in conditii calde si umede.
• Mai eficient din punct de vedere energetic decat un dezumidificator cu agent de deshidratare de peste 15 ° C.
• De obicei, acestea au o capacitate mai mare decat dezumidificatorii cu agent de deshidratare echivalenti.
• Dezumidificatoarele de inalta performanta a unui spatiu mediu de acasa la temperatura camerei.

Dezavantaje

• Vor functiona numai in conditii de umiditate mai calde si mai scazute.
• Ele tind sa fie mai puternice decat un model cu agent de deshidratare.
• Performanta slaba in medii sub 15 ° C.

Exemplu de utilizare: o casa cu trei dormitoare cu o temperatura medie de 21 ° C, cu incalzire centrala in timpul iernii. Aveti o problema legata de umezeala rezultata din activitatile casnice, cum ar fi dusul si uscarea hainelor, si doriti sa uscati zona foarte repede.

Cu agent de deshidratare

Cele cu agent de deshidratare sunt recomandate pentru medii mai reci, cum ar fi garaje, sere si subsoluri, deoarece acestea lucreaza la temperaturi mai scazute.

Deoarece nu utilizeaza o suprafata rece pentru condensarea si colectarea apei ca un dezumidificator de compresor, acestea sunt mult mai eficiente in medii reci. Acestea tind sa aiba o capacitate de 7-12L.

dezumidificator prin absorbtie

Avantaje

• Lucreaza mai bine in conditii mai racoroase.
• Sunt mai silentioase decat compresoarele.
• Sunt mai usoare decat modelele compresoare, astfel incat acestea sa fie mai usor de deplasat.

Dezavantaje

• Sunt mai putin eficiente din punct de vedere energetic decat dezumidificatoarele compresor / refrigerante
• Nu functioneaza la temperaturi mai ridicate.
• Performanta incepe sa scada peste temperatura camerei.

Exemplu de utilizare:

Temperatura zonei este foarte scazuta (sub 10 ° C), cum ar fi un garaj rece in timpul iernii. In acest caz, un dezumidificator cu agent de deshidratare cu o capacitate mai mica decat un compresor (8L versus 20L) va depasi in mod semnificativ un dezumidificator de compresor cu capacitate mai mare.

Dezumidificatoarele Peltier (termoelectric)

Modelele Peltier sunt potrivite pentru spatii mai mici si nu trebuie sa va asteptati ca acestea sa functioneze la aceeasi eficienta ca si modelele cu agent de deshidratare si compresoare.

Acestea au o capacitate mai mica de aproximativ 0,5L – 1,5L si functioneaza foarte bine in scopul pentru care sunt proiectate.

Ca si dezumidificatoare compresoare, acestea nu vor functiona bine in conditii mai mici de 15 ° C. Gama de temperatura ideala: 15 ° C sau peste

Avantaje

• Extrem de eficient din punct de vedere energetic, folosind foarte putina energie electrica
• Functioneaza foarte bine in incaperi mici sau dulapuri
• Mai silentioase decat cele cu agent de deshidratare si compresoare
• Nu necesita intretinere
• Preturi mai ieftine decat cele cu agent de deshidratare si compresoarele
• Portabile si usoare
• Acestea pot fi mutate rapid cu intreruperi putine sau chiar deloc in functionare

Dezavantaje

• Nu este potrivit pentru incaperi mari (de peste 220 de metri patrati)
• Nu indeparteaza umezeala la fel de repede ca si compresoarele si cele cu agent de deshidratare
• Nu functioneaza in medii cu umiditate foarte ridicata
• Performanta slaba sub 15 ° C, astfel incat nu este adecvat pentru spatiile frigorifice

Exemplu de utilizare a cazului: Un dormitor spatios care sufera de condens pe geamuri si cateva puncte de mucegai incep sa apara. Temperatura este destul de calda si, de obicei, nu scade sub 15 ° C.

Eficienta energetica si costul de functionare

Costuri de functionare ale dezumidificatoarelor

S-ar putea sa te intrebi, este un dezumidificator scump?

Functionarea dezumidificatorului poate adauga de la cativa lei la cateva zeci de lei la factura anuala de energie electrica. Totul depinde de tipul de dezumidificator pe care il cumparati si de cat de mult il utilizati.

De exemplu, o unitate peltier poate costa o suma infima anual.

Compresoarele sunt mai costisitoare decat cele cu agent de deshidratare. In acelasi timp, dehumidificatoarele,de asemenea, va ajuta sa economisiti o multime de bani.

Beneficiile financiare ale unui dezumidificator sunt:

• Nu mai trebuie sa cumparati produse scumpe de curatare anti-mucegai.
• Reduce daunele pe care de altfel ar trebui sa le platiti pentru remediere.
• Acestea elibereaza aer cald care va poate permite reducerea incalzirii.

Achizitionarea unui dezumidificator va economiseste factura de electricitate deoarece:

• Aerul uscat necesita mai putina energie pentru incalzire, astfel incat nu este nevoie sa utilizati cat mai multa energie electrica.
• Nu este nevoie sa deschideti ferestrele pentru ventilatie, astfel incat sa eliminati pierderea de energie (mai ales in timpul iernii).
• Puteti sa va reduceti termostatul cu cel putin un grad, deoarece aerul uscat se simte mai cald.
• cele cu agent de deshidratare elimina mult aer cald, astfel incat uneori pot fi utilizati in acelasi mod ca un incalzitor.

Eficienta energetica si dezumidificatorului

Investitia intr-un dezumidificator are potentialul de a economisi bani, dar nu este o solutie unica pentru toti. Ati putea sa pierdeti bani daca nu il folositi in mod corect. Cresterea eficientei energetice reduce costurile de functionare si este mai bine pentru mediu.

Ce ar trebui sa faceti pentru a creste eficienta energetica?

• Reduceti umiditatea in casa utilizand metodele listate in partea de sus a acestui ghid. Acest lucru va usura munca pe care trebuie sa o faca umidificatorul.
• Intretinerea corespunzatoare, cum ar fi curatarea filtrului, va spori si eficienta energetica.
• Cumparati un model care este evaluat ca fiind eficient din punct de vedere energetic.

Expresia „eficienta din punct de vedere energetic” este folosita liber de catre marketerii si poate sa nu aiba prea multa legatura cu realitatea.

Va recomandam sa consultati factorul energetic al dezumidificatorului dvs., care reprezinta numarul de litri de apa pe care il elimina din aer pe kilowati ora (kWh) de energie electrica folosita. Cu cat elimina mai mult pe kWh, cu atat este mai eficienta unitatea.

Caracteristici cheie si functionalitati

Deci ati gasit un dezumidificator care are dimensiunea potrivita si este eficient din punct de vedere energetic. Acum este momentul sa ajungeti la detalii.

Dezumidificatoarele au o serie de caracteristici pe care ar trebui sa le cunoasteti. Daca este posibil sa aveti nevoie de oricare dintre aceste caracteristici, asigurati-va ca alegeti un model care le include.

• Mobilitate – majoritatea oamenilor doresc sa isi miste dezumidificatorul in jur astfel incat asigurati-va ca are un maner si jante de roti, daca este o unitate mare (mai mult de 8L)
• Umidistat reglabil – pentru a va permite sa setati nivelul de umiditate ideal.
• Higrometru incorporat – pentru a detecta automat umiditatea aerului care poate fi utilizata pentru a determina pornirea sau oprirea comutarii.
• Dezactivare automata – pentru a detecta momentul cand umiditatea ideala a fost atinsa (sau rezervorul de apa este plin) si opreste unitatea.
• Resetare automata – daca exista o intrerupere a alimentarii sau o deconectati, sistemul isi aminteste setarile pentru urmatoarea utilizare a acestuia.
• Modul de dezghetare – aceasta opreste dezghetarea la temperaturi scazute.
• Nivelul de zgomot – Dezumidificatoarele sunt vandute cu o evaluare a nivelului de zgomot, astfel incat sa stiti cat de tare este cand functioneaza.
• Drenarea continua – unele dezumidificatoare pot fi vandute cu un furtun inglobat pentru a scurge rezervorul de apa, eliminand nevoia de fi golit de dvs.

De exemplu, daca nu va aflati prin preajma pentru a dezactiva dezumidificatorul, oprirea automata este esentiala. In mod similar, daca doriti sa se execute atunci cand nu sunteti acolo pentru a goli rezervorul, cum ar fi intr-un subsol, alegeti unul care are drenaj continuu.

Cel mai bun mod de a utiliza un dezumidificator

Acum aveti dezumidificator, care este cel mai bun mod de a il folosi?
Daca uscati o camera pentru prima data, va trebui sa utilizati dezumidificatorul pentru mai mult timp. Aceasta ar putea fi de la 8 ore, pana la 24 de ore, pana la cateva zile, in functie de umiditatea zonei si de capacitatea dezumidificatorului.

Odata ce ati atins o umiditate de referinta (de ex. Umiditate de 50%), va trebui sa il utilizati numai timp de 2-4 ore pe zi pentru a mentine acel nivel. Nu veti avea nevoie neaparat de el in orice moment al anului. Depinde de conditiile casei dvs.

Daca umidificatorul dvs. are un umidistat ajustabil, atunci atata timp cat il setati la nivelul dorit de umiditate, acesta ar trebui sa se aprinda numai daca nivelul de umiditate se ridica deasupra tintei.

Pregatiti-va sa va folositi dezumidificatorul

• Aspirati-va in prealabil casa pentru a diminua sansa de a raspandi particule de praf agravante sau de a infunda ventilatia dezumidificatorului.
• Tineti usile si ferestrele inchise in timpul utilizarii.
• Blocati surse suplimentare de umiditate (cum ar fi toaleta).
• Daca dezumidificatorul dvs. este nou si este un model de compresor, lasati-l sa stea pentru o ora pentru a permite agentului frigorific din interior sa se stabileasca.

Utilizati dezumidificatorul corect

• Asigurati-va ca unitatea este stabila si echilibrata pe o suprafata uniforma.
• Daca puteti, pozitionati-l in centrul camerei pentru a asigura un flux de aer optim.
• Daca il utilizati pentru a va usca imediat intreaga casa, plasati-o in hol.
• Dezumidificatoarele functioneaza cel mai bine atunci cand au spatiu in jurul lor (cel putin sase centimetri pe toate laturile). Nu il asezati de perete.
• Alternativ, daca doriti sa uscati in mod special peretii umezi sau condensul de pe geamuri, amplasati dezumidificatorul cat mai aproape de sursa problemei.
• Conectati direct la reteaua de alimentare (Evitati utilizarea unui prelungitor).
Si care este cea mai buna setare pentru a avea un dezumidificator? Puneti-l la umiditatea dorita, care ar trebui sa fie intre 30-50% in timpul verii si 30-40% in timpul iernii.

Mentenenta dezumidificatorului

Toate modelele

• Opriti si deconectati-l inainte de intretinere.
• Goliti rezervorul dupa fiecare utilizare.
• Curatati rezervorul cu apa calda si spalati lichidul la fiecare doua saptamani pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului.

Cu compresoare

• Verificati praful de pe bobine si indepartati-l cu o carpa pentru a va mentine dezumidificatorul eficient.
• Verificati bobinele de gheata care se acumuleaza si ridicati pozitia dezumidificatorului daca gasiti vreuna (inseamna ca temperatura este prea rece).

Cu agent de deshidratare

• Scoateti filtrul de aer si curatati-l cu sapun si apa calda atunci cand praful incepe sa se acumuleze – cel putin o data la doua saptamani in mod obisnuit.
• Utilizati un aspirator pentru a curata filtrul daca este antibacterian.

Peltiers

Curatati orificiile de ventilatie cu o perie moale pentru a preveni acumularea prafului.

Service, intretinere si garantii

Un dezumidificator este pentru o viata, nu doar pentru un Craciun. El au nevoie de intretinere regulata.

Unele lucruri pe care trebuie sa le faceti sunt:

• Citirea instructiunilor este esentiala pentru instalarea si mentinerea corecta a dezumidificatorului.
• Instructiunile va vor indica cea mai buna metoda de curatare regulata a filtrului de aer si cum sa spalati rezervorul.

Daca aveti grija de dezumidificator in mod corespunzator, ar trebui sa dureze mult timp. Uneori insa lucrurile merg prost.

Ca si in cazul tuturor produselor interne, producatorul sau comerciantul cu amanuntul ar trebui sa ofere o garantie dezumidificatorului dvs. Daca ceva se strica in aceasta perioada, ar trebui sa-l repare sau sa il inlocuiasca gratuit.

Este posibil sa trebuiasca sa pastrati dovada de garantie, chitanta si, eventual, ambalajul original pentru produs. Puneti-l undeva in siguranta, astfel incat veti putea gasi cand aveti nevoie.

In mod normal, garantia este de 12 luni. Uneori este posibil sa aveti optiunea de a achizitiona o garantie extinsa, astfel incat sa se acopere o perioada mai indelungata.

Bugetul si nevoile dvs.

Multi oameni pot fi descurajati in a cumpara un dezumidificator, deoarece il atribuie unei investitii mari.

Daca sunteti ingrijorat de cost si trebuie doar sa uscati un spatiu mic, mini dezumidificatoarele costa de obicei intre 100 si 300 lei.

Acestea sunt denumite modele peltier sau termoelectrice si vor extrage de la 200ml la 1 litru pe zi. De asemenea, ele utilizeaza foarte putina electricitate – facandu-le sa consume mai putin.

Dezumidificatoarele mai mari care utilizeaza fie un compresor, fie un agent de deshidratare, costa in mod obisnuit intre 300- 1250 lei.

Cu cat sunt mai puternice, cu atat tind sa coste mai mult (desi nu intotdeauna, de aceea trebuie sa va interesati).

Daca cumparati dezumidificatorul potrivit pentru nevoile dvs., veti profita la maximum de bugetul dvs.

Amintiti-va ca cumpararea dezumidificatorului potrivit pentru dvs. acum va va economisi bani prin reducerea umezelii si uscarea / incalzirea aerului, toate acestea putand fi costisitoare pentru a face fata daca sunt lasate netratate.

Pentru a economisi energie si pentru a va usura sarcinile, alegeti dezumidificatorul pe baza marimii, umezelii si temperaturii spatiului pe care trebuie sa il uscati.

Sunteti gata!

Aveti tot ce trebuie pentru a cumpara un dezumidificator care se potriveste nevoilor dumneavoastra, si totul in limitele bugetului.

• Verificati daca problema dvs. de umezeala este cauzata de o scurgere
• Luati si alti pasi pentru a reduce cantitatea de umiditate prezenta in casa dvs.
• Examinati ce tip de dezumidificator aveti nevoie si in ce conditii va functiona
• Decideti intre modelul peltier, compresor sau cu agent de deshidratare
• Alegeti unul care va fi eficient din punct de vedere energetic in spatiul dvs.
• Decideti ce caracteristici suplimentare aveti nevoie
• Reglati corect dezumidificatorul si efectuati intretinerea corespunzatoare
• Mentineti garantia in cazul in care ceva nu merge bine

>
Top 10 produse
Logo
Login/Register access is temporary disabled