Sunt toate dezumidificatoare la fel?

Cum sa cumparati cel mai bun dezumidificator pentru locuinta?

Chiar daca toate dezumidificatoarele fac acelasi lucru – eliminand excesul de umiditate din aer – exista doua tipuri diferite.

Primul si, in general, cel mai mare dintre cele doua, este un dezumidificator de refrigerare (sau compresor), care functioneaza cam in acelasi mod ca si frigiderul din bucatarie.

Aceste modele atrag aerul, care se raceste si se condenseaza cand atinge o placa metalica in interior.

Dezudificatoarele cu agent de deshidratare, pe de alta parte, absorb apa direct din aer folosind un material deshidratant.

In timp ce dezumidificatoarele de refrigerare functioneaza cel mai bine in medii mai calde, modelele cu agent de deshidratare pot fi o optiune mai buna pentru camerele mai reci, cum ar fi un pod sau un garaj.

dezumidificator piscina

Cum functioneaza dezumidificatoarele?

Dezumidificatoarele contribuie la reducerea nivelului de umiditate din aer prin tragerea aerului umed dintr-o incapere si apoi prin indepartarea umiditatii din aer inainte de recircularea acestuia in incapere.

De fapt, prin acest proces, un dezumidificator va reduce nivelul de umiditate din casa dumneavoastra si il va face mai sanatos pentru a putea trai.

De ce dimensiune de dezumidificator am nevoie?

Dezumidificatoarele vin in diferite capacitati, astfel incat dimensiunea de care aveti nevoie depinde de cantitatea de umiditate din locuinta dvs.

Desi ati putea folosi un higrometru pentru a masura acest lucru, nu este necesar – puteti alege de obicei capacitatea potrivita, analizand marimea camerei, cate persoane locuiesc acolo si cat timp petreceti acasa.

O capacitate de aproximativ cinci pana la zece litri ar trebui sa fie suficienta pentru o camera mica.

Daca, totusi, doriti sa cumparati un dezumidificator pentru o camera mai mare pe care o utilizati frecvent – sau una in care petreceti mult timp – s-ar putea sa aveti nevoie de o capacitate mai mare de aproximativ zece pana la 20 de litri.

Daca aveti doar o cantitate mica de umezeala intr-o zona, cum ar fi un dulap sau o usa, un mini-dezumidificator ar trebui sa faca treaba.

dezumidificator de apartament

Sunt dezumidificatoare zgomotoase?

Gasirea unui dezumidificator silentios a fost o provocare, dar exista acum o multime de optiuni disponibile aproape silentioase.

Multe dintre ele au fost concepute astfel incat sa se potriveasca in casa dvs. si sa functioneze in modul cel mai discret posibil, astfel incat acestea sa nu interfereze cu somnul, munca sau viata de familie de zi cu zi.

Cat costa sa folosesc dezumidificatorul?

Desi nu veti gasi o mare diferenta in costul initial al unui dezumidificator de compresor fata de un dezumidificator cu agent de deshidratare, acelasi lucru nu este intotdeauna adevarat la costurilor de functionare.

Un dezumidificator cu agent de deshidratare utilizeaza mai multa energie decat un model de agent frigorific si, prin urmare, costa mai mult pentru a functiona, dar poate extrage umezeala de pana la patru ori mai repede, deci nu va trebui sa il lasati sa functioneze mai mult timp.

Aceasta este de asemenea o optiune excelenta pentru oricine nu petrece mult timp acasa.

Dezumidificatorul se utilizeaza pentru a extrage umezeala din casa de pe peretii de rigips, dezvoltarea mucegaiul si ciupercilor, usa de sticla si condensarea ferestrei.

In timp ce aparatele de aer conditionat sunt dezumidificatoare naturale, dar nu pot functiona fara racirea locului.

Porniti dezumidificatoarele de indata ce observati oricare dintre aceste probleme.

Zonele mucegaite pot fi periculoase pentru sanatatea umana, deoarece fac dificila respiratia si este posibil sa se produca o problema respiratorie.

Uneori partea muvrgaita a casei miroase si este dificil sa ramaneti acolo pentru mai mult timp.

cand ai nevoie de un dezumidificator

Pentru a evita toate aceste situatii si medii nesanatoase, dezumidificatorul este cel mai bun dispozitiv, deoarece sterge toata umiditatea excesiva din aer si lasa mediul inconjurator curat si igienic.

RECOMANDARI
Top 10
Added to wishlistRemoved from wishlist 1
Dezumidificator si purificator cu consum redus Meaco UK20L
 • Volum dezumidificare 20 l / zi,
 • Debit aer circulat 160 mc/h,
 • Recomandat pentru suprafete de pana la 55 mp.
Top 10
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator Trotec TTK29E 10l/zi
Dezumidificator Trotec TTK29E capacitatea dezumidificare 10l/zi, debit 110mc/h. Pentru spatii de pana la 15mp, Higrostat reglabil. Caracteristici speciale:
 • Dezumidificare automată, cu comandă cu higrostat
 • Construcţie uşor de întreţinut
 • Operare extrem de simplă
 • Direcţie de evacuare ajustabilă
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator Meaco 12L-AH 12l/zi Debit 120mc/h Pentru spatii de pana la 30mp Higrostat reglabil Timer Display
Capacitate max dezumidificare de 12lzi si debit aer de 120mch Potrivit pentru spatii de pana la 30mpHigrostatul reglabil individual controleaza permanent umiditatea relativa in incapere si cand nu sunteti acasaCand conectati dezumidificatorul acesta va emite un semnal sonor si doua linii vor aparea pe ecranVentilatorul va mai functiona un timp de zece secunde inainte ca aparatul sa se stinga completDezumidificatorul functioneaza in conformitate cu principiul de condensare cu…
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator cu tehnologie Peltier Trotec TTP1E 0 22l / 24h Pentru incaperi de 5 mp Lampa de control Consum redus
Cu dezumidificatorul Peltier TTP 1 E de dimensiuni compacte se poate obtine in incaperi mici rezultate deosebite Acest dezumidificator este de marimea a 23 dintro cutie de pantofi si este dotat cu o tehnica termoelectrica inovativa cu care se mentine atmosfera uscata si elibereaza aerul de umezeala si mirosCu o capacitate de ca 220 ml se pot mentine uscate incaperi de pana la 5 m2 Datorita dimensiunilor sale compacte si a designului elegant dezumidificatorul TTP 1 se lasa cu…
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator si purificator cu consum redus de energie Meaco UK12L 12 l / zi 100 mc/ h Pentru 30mp Higrostat Timer
Dezumidificator cu consum redus de energie potrivit pentru spatii de pana la 30mpCu ajutorul filtrului HEPA Optional acest dezumidificator poate deveni si un purificator de aer excelent pentru cei cu alergii la spori de mucegai polen praf acarieni par de animale si alte 9997 particule mai mari de 03µmmicroniFiltru de aer lavabil inclusSuflare reglabila fara trepte circulatia aerului poate fi adaptata optimal fiecarui tip de incapereDisplay electronic cu indicator al umiditatii…
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator si purificator cu consum redus de energie Meaco UK25L 26 4l/zi 280mc/h Pentru 65mp Blocare copii Higrostat
Dezumidificator cu consum redus de energie potrivit pentru spatii de pana la 65mp cu o capacitate max dezumidificare de 264lzi si debit aer de 280mch Acest dezumidificator este proiectat pentru a reduce umiditatea din aer intro cladire sau o parte a unei cladiri Scopul este de a ajuta la uscarea rufelor pentru a preveni formarea condensului mucegaiului si reducerea sau eliminarea altor probleme asociate cu o umiditate relativa ridicataUnul dintre marile avantaje ale acestui dezumidificator…
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator Trotec TTK100S 30l/zi Debit 200mc/h Pentru spatii de pana la 90mp Higrostat reglabil
Capacitate max dezumidificare de 30lzi si debit aer de 200mch  Potrivit pentru spatii de pana la 90mpDezghetare automata cu gaz cald care garanteaza o capacitate de dezumidificare marita si in incaperi neincalziteHigrostat reglabil pentru controlul permanent al umiditatii relative a aerului Daca valoarea va fi depasita aparatul porneste automat Imediat ce va fi atinsa valoarea de umiditate dorita aparatul se deconecteaza de la sine integralAtentionare luminoasa pentru a indica…
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator Trotec TTK105S 30l/zi Debit 240mc/h Pentru spatii de pana la 90mp Higrostat reglabil Display digital Timer
Capacitate max dezumidificare de 30lzi si debit aer de 240mch  Potrivit pentru spatii de pana la 90mpAtentionare luminoasa pentru a indica un rezervor de apa plinProtectie la preaplin pentru deconectare automata la atingerea volumului maxim de colectare in rezervorSistem dublu de evacuare a apei condensate cu posibilitatea de a racorda un furtun de scurgere pentru uscarea permanenta a spatiilor nesupravegheateCompresor rotativDezghetare automata electronicProtectia automata la…
Added to wishlistRemoved from wishlist 0
Dezumidificator Trotec TTK24E 10l/zi Debit 100mc/h Pentru spatii de pana la 15mp
Dezumidificatorul  este potrivit deoarece spatiul unde poate fi amplasat trebuie sa fie de aproximativ 15 m2 Pentru un dezumidificator de aer nu doar suprafata in m2 este importanta ci si volumul de aer De aceea va recomand acest aparat care este potrivit pentru incaperi cu un volum de pana la 37 m³ La fel de importanta este si temperatura pe care o aveti in incinta locuita Trotec TTK 24 E are un debit maxim de aer de 100 m3h Cu acest dezumidificator puteti locui intro incapere…

>
Top 10 produse
Logo
Login/Register access is temporary disabled